dinsdag 24 maart 2009

Thema 'proeven', shoppen en bakken op het strand!


Onze Afrikaanse outfit!

Monument in Waterfront.

Uitblazen met ijskoude cola!!

Clifton beach.


Taalspel

Telspel

Onze stoere Likho die altijd heel graag op de foto staat!

Mahle druk bezig met de hoepel.

Nasiphi was zo trots op haar bijdrage aan het prentenboek.

Een gezicht maken met fruit en groenten.


De pastaschilderijen.


Spelen met speeldeeg.



Onze lieve juf Faith wou heel graag op de foto.

Mmm, lekker eh Athini!

En vullen maar...

Kindersangria maken.

Welke prent kwam nu al weer eerst?

Verhaal vertellen met losse prenten.

Hallo belgian people,

how are you today? I am very fine thank you... Met deze zin begint onze schooldag elke keer. De weken vliegen als maar sneller voorbij en wij zijn dus al over de helft van ons verblijf hier. Ik ben nu wel volle bak aan het aftellen naar 4 april, want dan komt Kris eindelijk naar hier! Jullie kunnen niet geloven hoe ik blij ik ben als ik hem ga zien, maar ik kan jullie zeggen dat ik door het dolle heen ben!!! haha
Ok, nu even over de afgelopen week schrijven Melina en niet in de wolken zijn...

Vorige week werkten we rond het zintuig "proeven". Dat was eigenlijk een groot succes! We begonnen de week met het verhaal "Handa's surprise". Dit vertelden we met losse prenten die de kleuters dan achteraf in de juiste volgorde moesten leggen. Omdat het verhaal over fruit ging, hebben we hen ook een liedje rond fruit aangeleerd. Ik denk dat de kleuters dit het leukste liedje tot nu toe vinden, want ze zingen het de hele tijd door. De hele tijd "because it's jummy, jummy, jummy to my tummy, tummy, tummy,... . Echt wel leuk om te horen en geen schrik, want we gaan het zeker eens filmen zodat iedereen het zelf kan horen.
Op woensdag hebben we kindersangria gemaakt met de kleuters. Ze waren zo verwonderd dat ze zelf fruit mochten snijden en genoten echt van dit moment en zeker van het drinken van de sangria. Die dag maakten we ook speeldeeg met de kinderen. Dit vonden ze ook super tof en zeker de dag erna toen ze hun vormpjes mochten schilderen. Ze waren weer zo verrast over hun eigen resultaten, niet te doen gewoon!

Donderdag maakten de kinderen pastaschilderijen. Sommigen hadden niet door dat je de pasta moest opplakken en begonnen ervan te eten. hihi. Toen dit misverstand van de baan was, kwamen er mooie resultaten tevoorschijn. Het waren net echte kunstenaars!

Vrijdag was een drukke dag. We hebben toen een telspel gedaan met fruit, o bordjes gezichtjes gemaakt met groenten en fruit, ons volgend deel van het prentenboek gemaakt en een taalspel rond het prentenboek 'Handa's surprise'. De kleuters werken nu trouwens heel veel beter mee dan de eerste week en ze zijn onze manier van werken al goed gewoon. Ze vinden de activiteiten heel leuk en zijn telkens verwonderd over hun kunnen. Dat vinden wij een grote geruststelling omdat we dan weten dat we goed bezig zijn!!!

Het weekend bestond uit shoppen en bakken op het strand. Kato en ik hebben het grootste deel van onze souveniers al gekocht en de kers op de taart is dat we ons allebei een Afrikaans kleedje gekocht hebben. Echt mooi hoor!!!

Zondag zijn we toch wel met een verbrand velletje naar huis gegaan ondanks dat we ons GOED ingesmeerd hadden. We hebben er zelfs vandaag nog een beetje last van!!

"Klap your hands, touch your fingers,
touch your nose, pull your ears,

knock your head,

wave goodbye, everbody seen!!!"

Tot gauw,
xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten