woensdag 1 april 2009

Thema "Horen" en uitstap naar Kirstenbosch!


Muzikaal verhaal "A house full of music!"
Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo?
Instrumenten maken met paier-maché.

Faith geniet van de mooie muziek...
...en de kinderen ook!
We geven onze instrumenten een mooie kleur!

Ra, ra, ra, wie is dit?

Kirstenbosch: de botanische tuinen...








Het optreden in Kirstenbosch...

... by night!

Hoi, hoi, hoi,
de week is weeral voorbij gevlogen!!! Time goes by verry fast in Cape Town... .
De afgelopen week werkten we rond "horen" en de kinderen vonden het heel fijn. Zingen, dansen, spelen op instrumenten... en dat in een Afrikaans land. Dat kan gewoon niet anders dan super goed meevallen!!!
We begonnen de week met het muzikaal verhaal "A house full of music". Na elk dier dat op zijn instrument aan het oefenen was, klonk er in de klas een ander instrument. De kinderen keken en luisterden heel verwonderd. We speelden ook het spelletje "What sound do you hear?". Hierbij moesten de kinderen raden welk geluid er klonk.
"Shake it, shake it, shake what you got...." Dat was het liedje dat we hen deze week hebben aangeleerd. En jullie mogen gerust zijn, want shaken kunnen ze hier als de besten.
We maakten ook instrumenten met papier-maché. Deze techniek vonden ze echt fijn, omdat ze dit nog nooit hadden gedaan en het resultaat mocht er zeker zijn. De kinderen vonden het heel leuk.
In de klas hebben ze een koffer vol leuke instrumenten, dus besloten we om een activiteit "spelen op instrumenten" te geven. Onze juf speelde mee op haar djembé en ze genoot er minstens zo hard van als de kinderen en wij. Hihi.
Op donderdag planden we ritmiek met stenen, maar door omstandigheden is dit niet kunnen doorgaan.
De geluidendomino was echt een succes. De kleuters hadden dit heel snel door en konden de verschillende geluiden zonder problemen herkennen. Goed zo, lieve schatjes.
We maakten ook nog een telefoon. "Wauw, teacher that's beautiful!" zeiden de kinderen. Ze begonnen meteen met het versieren van de telefoon. Hij kon niet snel genoeg af zijn, want ze wouden heel graag beginnen bellen naar elkaar. Ze maakten ook nummers op de telefoon en voerden korte gesprekjes met elkaar. Kato en ik vonden het heel fijn dat zij zo genoten van deze activiteit.
Op vrijdag mochten de kleuters hun zelfgemaakt muziekinstrument schilderen en maakten ze ook het volgende deel van het prentenboek.
Na een heel toffe week, kwamen we op vrijdag toch wel moe thuis.
Zaterdag werd een heel rustige dag en zondag zijn we de botanische tuinen in Kirstenbosch gaan bezoeken. Dit was een heel groot park met allemaal verschillende planten en bloemen. Het was echt een heel mooi decor! De dag werd afgesloten met een klassiek orkest dat onderhalf uur voor ons speelden in dat mooie decor.
Na een ontspannen dag zijn we met de huisgenoten nog wat gaan eten in een Italiaans restaurant. Pizza, Pizza, ooooooooooh pizza!!
Volgende week is de slotweek van de vijf zintuigen en daarna begint onze vakantie. Onze boyfrieds komen dan eindelijk en dan gaan we samen het land verkennen. We kunnen al bijna niet meer wachten tot die dag!!!
Tot gauw en hou jullie goed.

Mis jullie allemaal xxxx.

1 opmerking:

  1. Hele mooie foto's en blog! Je zal het wel missen! Ik sta nu ook op het punt om te werken in het buitenland maar mij lijkt het zo erg om mijn familie zo te moeten achterlaten! maar je blog inspireert mij om toch door te zetten! bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen